Dogodki

JAVNA RAZPRAVA O PREDLOGIH SPREMEMB ZAKONA O TUJCIH IN ZAKONA O MEDNARODNI ZAŠČITI

10.09.2020

Delavska svetovalnica, Slovenska filantropija in Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC vabijo na javno razpravo o predlogih sprememb Zakona o tujcih in Zakona o mednarodni zaščiti, ki bo potekala 10. septembra 2020, od 9:30 do 13:00 v Domu sindikatov, Dalmatinova 4, Ljubljana (šesto  nadstropje).

 

Kaj napovedujejo predlogi sprememb Zakona o tujcih in Zakona o mednarodni zaščiti in ali Slovenija še ščiti temeljne pravice prosilcev za azil, beguncev in migrantov? V nadaljevanju pa bo potekala razprava o predvidenih spremembah integracijskih ukrepov za osebe z mednarodno zaščito.

 

Slovenska zakonodaja s področja mednarodne zaščite in zaščite migrantov je že nekaj let visoko na politični agendi; zakonodaja se spreminja hitro in vse bolj v smeri restriktivnih ukrepov. Z namenom jasnejše osvetlitve predlaganih sprememb, predvsem pa posledic takšne zakonodaje, organizirajo Delavska svetovalnica, Slovenska filantropija in Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC razpravo v dveh delih (program.pdf).

 

Število mest na dogodku je omejeno, zato prosijo, da svojo udeležbo potrdite na pic@pic.si; prijave so odprte do zapolnitve mest. Na dogodku bodo zagotovili izvajanje  vseh zahtevanih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa.