Dogodki

Kultura poniževanja

15.12.2017

Projekt »Kultura poniževanja” je sestavljen iz dveh temeljnih stebrov: spletne kampanje in razstav, ki jih spremljajo interaktivne delavnice.

 

Temeljni cilj projekta je povečati prepoznavnost in ozaveščenost o vzrokih in posledicah vrstniškega nasilja -bullyinga in nasilja na spletu – cyberbullyinga, ki ga doživljajo mladi zaradi svoje spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete.

 

Na dogodku bomo otvorili razstavo posterjev in izvedli interaktivno delavnico za mlade na temo preprečevanja vrstniškega nasilja in vrstniškega nasilja na spletu v izvedbi Društva Parada ponosa.

 

Si predstavljaš kako se počuti oseba, ki se vsakodnevno sooča z vrstniškim nasiljem na podlagi spolne usmerjenosti ali spolne identitete? Si bi razširil_a svoja obzorja in bi bil_a ti tisti_a, ki bi odigral_a pomembno vlogo pri preprečevanju nepotrebnega nasilja?

 

Umetniška dela, ki bodo razstavljena so dela mladih aktivistov, ki uporabljajo plakate kot orodje za prenos in prikaz lastne izkušnje, saj so sami preživeli hude oblike nasilja in bili žrtve različnih oblik diskriminacije in ustrahovanja.

 

Vabljen_a!

 

KDAJ? 15.12.2017, 16:00 - 18:00

KJE? MCC dvorana

 

Več informacij dobite tukaj.