Dogodki

Predstavitev knjige z naslovom 'Moja pot' avtorice Admire Robin, vodje Zavoda KROG, Organizacijske enote Velenje, V MESTNI KNJIŽNICI ŠOŠTANJ.

12.11.2019

Avtorica knjige, Admira Robin, je prostovoljka Zavoda KROG, vodja Organizacijske enote Velenje, invalidka, prišlek, močna in energična ženska, ki ne dovoli, da bi invalidnost zapirala pot k uresničevanju ciljev, osebnostnem razvoju in želji živeti polno življenje. 

 

Avtorica poudarja nujno kulturno in jezikovno integracijo ter sprejemanje kulture Slovenije in prav tako želi motivirati osebe iz ranljivih skupin, da je prostovoljstvo dodana vrednost posameznika.

 

"Z izdajo knjige želimo spodbujati solidarnost in predstaviti prostovoljstvo kot način socialne, kulturne in jezikovne integracije najrazličnejših ranljivih družbenih skupin in konkreten ukrep za socialno aktivacijo, predvsem brezposelnih. Prostovoljstvo je za ranljive posameznike pomembno za potrditev lastne sposobnosti, okrepitev občutka lastne vrednosti, za ohranjanje in širjenje socialne mreže. Vsak, ne glede na trenutno življenjsko situacijo, lahko po svojih zmožnostih pomaga in s tem opravlja pomembno delo. Pomembno je, da je vsak enakovredno sprejet, da ima enake možnosti, da je cenjen in spoštovan."

 

Vabljeni na predstavitev knjige, ki bo potekala v TOREK, 12. 11. 2019, OB 18.30 URI v MESTNI KNJIŽNICI ŠOŠTANJ.