Novice

#MARNAMJE: DOSEŽKI NEVLADNIŠKIH JUNAKOV

27.11.2019
#MARNAMJE: DOSEŽKI NEVLADNIŠKIH JUNAKOV

Slovenske nevladne organizacije smo se lansko leto ob svetovnem dnevu človekovih pravic v velikem številu pridružile vseevropski kampanji #NoDayWithoutUs in s pomočjo ključnika #MarNamJe ljudem pokazale, kaj vse naredimo za njih in kako pomembno je, da nas pri tem podpirajo. Letos pa bomo akcijo še razširili, saj bomo kar teden dni, od 5. do 12. decembra, po vsej Evropski uniji s ponosom predstavljali pomembne dosežke nevladnikov v letu 2019!

 

Evropska civilna družba bo v akciji Civic Pride ponovno s ponosom izpostavila vrednote, za katere se s skupnimi močmi borimo. V akciji bomo pozvali odločevalce na evropski in nacionalni ravni, naj se zavzamejo za nas in pripoznajo pomembnost našega dela, hkrati pa bomo o našem doprinosu k demokratični in pravični družbi ozaveščali tudi splošno javnost.

 

V Sloveniji bomo v video obliki ovekovečili vse večje in javno odmevne dosežke nevladnikov, ki so bili opaženi tudi v novinarskih vodah. Naj gre za zmage v boju proti antisocialnim ukrepom, v boju za ohranitev kulturne dediščine ali biotske raznovrstnosti, za nepredstavljivo uspešne donatorske, humanitarne ali zagovorniške akcije, za uspešne nevladniške akcije v vašem lokalnem okolju – vsi dosežki so pomembni! 

 

Spomnite se pomembnih novinarskih prispevkov, kjer so izpostavljene spremembe, ki ste jih letos s svojim trdim delom dosegli – tako na nacionalni kot lokalni ravni. Pošljite nam posnetke zaslona, fotografije ali povezave do novinarskih člankov, kjer so obeleženi vaši ključni dosežki v letu 2019, mi pa jih bomo vključili v skupni video uspehov nevladniških junakov. 

 

Zgodbe, ki jih želimo izpostaviti, niso vaša sodelovanja na raznih konferencah, organizacija posvetov in tiskovnih konferenc, temveč zgodbe, kjer ste dosegli konkretno spremembo v vašem okolju, družbi, zakonodaji  – npr. razveljavitev dela zakona o tujcih, ki dopušča zavračanje tujcev brez individualne obravnave. 

 

Vabimo vas, da svoje prispevke do 29. 11. 2019 pošljete na pr@cnvos.si. Prav tako smo vam na omenjenem e-naslovu na voljo za dodatna vprašanja, pojasnila in smernice. Veselimo se vaših prispevkov!