Novice

ASOCIACIJA IŠČE DOBRE PRAKSE NVO V KULTURI

09.01.2019
ASOCIACIJA IŠČE DOBRE PRAKSE NVO V KULTURI

V Asociaciji iščejo primere dobrih praks nevladnikov na področju kulture iz vse Slovenije. Zanima jih, kaj vse kulturne NVO ponujajo svojim uporabnicam in uporabnikom in kako pripomorejo k večji kvaliteti življenja vseh prebivalcev skozi kulturo in umetnost. V seriji poglobljenih člankov jih bodo v naslednjem letu predstavljali v elektronskem glasilu Kulturosfera.

 

Zanimajo jih predvsem prakse, ki povezujejo več nevladnih organizacij, ponujajo inovativne načine upravljanja prostorov, se ukvarjajo z medsektorskim povezovanjem (denimo z znanostjo, izobraževanjem, gospodarstvom/turizmom, socialo, vključevanjem ranljivih skupin itn.), razvijajo znanja in kompetence skozi kulturo in umetnost, povezujejo nevladne organizacije z drugimi oblikami subjektov (javni zavodi, samozaposleni v kulturi itn.), razvijajo prakse prenosa javnih storitev na nevladni sektor itn.

 

Bi tudi vi radi svoj projekt delili s širšo javnostjo? Preberite si več na spletni strani Asociacije. Poziv je odprt do konca oktobra 2019.