Novice

Kako za šolskimi klopmi sodelujejo kandidati in kandidatke za župane in NVO? Uspešno! Šola za župane za nami, sodelovanje ostaja!

02.10.2018
Kako za šolskimi klopmi sodelujejo kandidati in kandidatke za župane in NVO? Uspešno! Šola za župane za nami, sodelovanje ostaja!

Včeraj, 1. oktobra, smo se v Vili Bianci Velenje vrnili v šolske klopi ter skupaj s kandidati in kandidatkami za župane postali sošolci za en dan.

 

Šolo za župane je obiskalo 48 udeležencev, med katerimi so bili kandidati za župane, predstavniki nevladnih organizacij v regiji kakor tudi predstavniki drugih organizacij in ostala zainteresirana javnost. Dogodka so se udeležili kandidati in kandidatke za župane iz Mestne občine Velenje, Občine Nazarje, Občine Ljubno ob Savinji, Občine Šmartno ob Paki, Občine Tabor in Občine Rečica ob Savinji.

 

Na dogodku smo se osredotočili na teme: 
- mladine;
- prostovoljstva in 
- kulture oziroma medkulturnega dialoga.

 

Svoje primere dobrih praks so predstavili:
- Mladinski center Velenje;
- Slovenska filantropija, Hiša sadeži družbe Žalec in 
- Bošnjaško mladinsko kulturno društvo Velenje.

 

Kandidati za župane so v razpravi predstavili izzive, s katerimi se soočajo v svojih lokalnih skupnostih na omenjenih področjih ter izpostavili, kateri predstavljeni primeri dobrih praks bi bili uporabni tudi v njihovih okoljih.

 

Ob zaključku dogodka so se vsi kandidati strinjali, da je vključevanje javnosti, sodelovanje in povezovanje ključ do razvoja skupnosti.

 

Najlepša hvala vsem, ki ste sodelovali. Skupaj zmoremo več!