Novice

KATALOG PROSTOVOLJSKIH AKTIVNOSTI ZA MLADE V ŠOLSKEM LETU 2018/2019

05.07.2019
KATALOG PROSTOVOLJSKIH AKTIVNOSTI ZA MLADE V ŠOLSKEM LETU 2018/2019

Pozdravljeni!

 

iz Slovenske filantropije vam z veseljem sporočajo, da so tudi letos z vašo pomočjo zbrali in uredili dva spletna kataloga poletnih prostovoljskih aktivnosti za mlade (v enem je zbrana ponudba za celotno Slovenijo, v drugem pa samo za Ljubljano), ki sta dostopna na spletni strani www.prostovoljstvo.org na povezavi http://www.prostovoljstvo.org/katalog/katalog-poletnih-prostovoljskih-aktivnosti-za-srednjesolce.

 

Organizacije, ki ste vključene v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, vabljene k skupni pripravi SPLETNEGA KATALOGA za mlade, ki bo zbral prostovoljske aktivnosti mladim prostovoljcem prijaznih organizacij V NOVEM ŠOLSKEM LETU.

 

Pomembno: v katalogu lahko svoja povabila mladim prostovoljcem objavite samo organizacije, včlanjene v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, ki ste seznanjene z Zakonom o prostovoljstvu in ste tudi podpisnice Etičnega kodeksa organiziranega prostovoljstva.

 

Spletni katalog bomo v septembru posredovali osnovnim in srednjim šolam in objavili na portalu www.prostovoljstvo.org, kjer bo ostal vse šolsko leto.

 

ZNAK MLADIM PROSTOVOLJCEM PRIJAZNA ORGANIZACIJA

 

Za objavo v katalogu potrebujete znak Mladim prostovoljcem prijazna organizacija, ki dokazuje, da znate dobro mentorsko poskrbeti za mlade: opremite jih z vsemi potrebnimi informacijami, znanji in veščinami, jim nudite ustrezno podporo, jih spodbujate in znate ovrednotiti njihov prispevek v dobro drugih, pa tudi spremljati njihov razvoj in njihovo pridobivanje znanj in veščin.

 

Če ste znak že pridobili, izjave NE POŠILJAJTE ponovno. Znak Mladim prostovoljcem prijazna organizacija je objavljen na predstavitveni strani posamezne organizacije na www.prostovoljstvo.org.

 

Če znaka še nimate, ga lahko pridobite tako, da izpolnite pogoje, zapisane v priloženi izjavi, in nam jo izpolnjeno in podpisano skenirano pošljete po e-pošti ali na poštni naslov.

 

PRIJAVE

 

Prijavnice sprejemamo samo v Wordu, ki nam omogoča kopiranje in urejanje vsebine vaše prijave brez težav, na naslov andreja.hleb@filantropija.org  do ponedeljka, 19. avgusta 2019.

 

Katalog bo lepši, če boste dodali še kakšno fotografijo.

 

Prijazno vabljeni k ponudbi prostovoljskih aktivnosti za mlade v novem šolskem letu!

 

Za Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij                                                                                                            

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva

Cesta Dolomitskega odreda 11

1000 Ljubljana

T: 01 433 40 24

E: slovenska@filantropija.org

www.filantropija.org

www.prostovoljstvo.org