Novice

NVO, priložnost za vas! Zopet je odprt razpis CIVIC EUROPE IDEA CHALLENGE, s katerim lahko pridobite financiranje projektov do 35.000€

16.03.2021
NVO, priložnost za vas! Zopet je odprt razpis CIVIC EUROPE IDEA CHALLENGE, s katerim lahko pridobite financiranje projektov do 35.000€

Civic Europe je inkubator lokalnih civilnih iniciativ in organizacij, ki podpira aktivno državljanstvo na lokalni ravni. Podpora poleg finančne vključuje tudi obsežno podporo v obliki znanja, podpore pri razvoju in krepitve zmogljivosti organizacije.

 

V Fundaciji Mercator, financerju programa Civic Europe Idea Challange, ki ga vodita MitOst in Platforma Sofia, verjamejo, da je sodelovanje državljanov na lokalni ravni predpogoj za vključujočo, odprto in dobro delujočo družbo. S sodelovanjem in skupnostnim delovanjem ljudje iščejo najboljše rešitve za izzive, s katerimi se sooča družba, ter na ta način vplivajo tudi na odločevalce ter spreminjajo družbo na bolje.

 

V okviru programa bodo podprli 20 navdihujočih projektov lokalnih nevladnih organizacij, usmerjenih v krepitev aktivnega državljanstva na lokalni ravni.

Organizacije lahko zaprosijo za financiranje projektov v višini do 35.000 EUR. V programu lahko sodelujejo organizacije iz 12 držav EU, tudi Slovenije.

 

Rok za prijavo: 26. april 2021; do 12.00.

 

Maksimalni znesek: 35.000 eur za projekt, do 100 % sofinanciranje.

 

Več: https://civic-europe.eu/

 

Kontaktna točka za Slovenijo: CNVOS, Veronika Vodlan (veronika.vodlan@cnvos.si, 01 542 14 22)