Novice

Slovenska filantropija vabi k sodelovanju tiste NVO, ki bi se rade okrepile na področju prostovoljstva. Deležni boste intenzivne podpore in mentorstva in se okrepile, da boste lažje dosegale svoje poslanstvo!

07.02.2020
Slovenska filantropija vabi k sodelovanju tiste NVO, ki bi se rade okrepile na področju prostovoljstva. Deležni boste intenzivne podpore in mentorstva in se okrepile, da boste lažje dosegale svoje poslanstvo!

Spoštovani!

 

V okviru projekta Slovenska mreža prostovoljskih organizacij Slovenska Filantropija vabi k sodelovanju nevladne organizacije, ki bi se rade okrepile na področju prostovoljstva. V intenzivno podporo in mentorstvo na področju prostovoljstva v letu 2020 bomo vključili osem nevladnih organizacij.

 

NAMEN podpore je krepitev posameznih nevladnih organizacij, da z dobro organiziranim prostovoljskim delom laže dosegate svoje poslanstvo, s pridobljenim znanjem skrbite za kakovostno delo s prostovoljci in širite svoje aktivnosti.

 

Podpora Slovenske filantropije bo vključevala:

  • - intenzivno petdnevno usposabljanje oseb, ki so odgovorne za prostovoljstvo v organizacijah (pridobili boste znanje, kako pripraviti organizacijo na prostovoljsko delo in voditi prostovoljce, spoznali načine pridobivanja in izbora prostovoljcev, uveljavljanje Zakona o prostovoljstvu v praksi, raziskovali motivacijo in najboljše načine nagrajevanja prostovoljcev, spoznali razloge za konflikte v prostovoljstvu in pristop k njihovemu reševanju; delali bomo na konkretnih primerih, se učili drug od drugega in iskali načine izboljšanja organiziranja prostovoljskega dela v sodelujočih organizacijah);

 

  • - svetovanje in mentorstvo v elektronski obliki, po telefonu ali osebno.

 

 

PRIJAVA

V kolikor menite, da bi vam ta znanja koristila in omogočila, da prostovoljstvo v vaši organizaciji prestavite na višjo raven, do 17. februarja 2020 pošljite v celoti izpolnjeno PRIJAVNICO na naslov Slovenske filantropije ali slovenska@filantropija.org.  

 

 

IZBOR

Pogoje sodelovanja in kriterije si lahko pogledate  

TUKAJ.

 

V kolikor bo prijav več, bo tričlanska komisija na Slovenski filantropiji naredila izbor sodelujočih.

 

Pomembno: Prostovoljska organizacija zagotovi vsaj enega predstavnika, ki je v organizaciji odgovoren za prostovoljstvo in se bo udeležil celotnega 5-dnevnega usposabljanja ter pripravil načrt izboljšav prostovoljstva v organizaciji. Zaželeno je, da organizacije zagotovijo sodelovanje dveh predstavnikov, saj se je po dosedanjih izkušnjah izkazalo, da je medsebojna podpora pri uvajanju sprememb v organizacijo zelo dragocena. Udeleženci usposabljanja bodo v svojih organizacijah namreč po zaključenem procesu podpore skrbeli za to, da bo kakovostno delo s prostovoljci ostalo stalna praksa.

 

DOGOVOR

Z izbranimi organizacijami bomo sklenili pisni dogovor o sodelovanju v procesu strokovne krepitve na področju prostovoljstva.

 

USPOSABLJANJE

Usposabljanje bo potekalo v Velenju v dveh delih:  

1.      del (tri dni od 9.00 do 16.00): 9. – 11. marca 2020

2.      del (dva dni od 9.00 do 16.00): 16. in 17. aprila 2020

 

Gostitelj usposabljanja je Društvo NOVUS,

Regionalno stičišče NVO savinjske regije NOVUS.

 

Usposabljanje je brezplačno. Organizator poskrbi za napitke in prigrizke v odmorih, ostalo prehrano in morebitno bivanje pa morajo zagotoviti organizacije same.

 

V času med prvim in drugim delom usposabljanja udeleženci pripravijo načrt izboljšav na področju prostovoljstva na podlagi prepoznanih priložnosti znotraj posamezne organizacije. Načrt predstavijo na drugem delu usposabljanja.

 

Izvajalke usposabljanja: Tjaša Arko, Mateja Slapnik in Andreja Hleb.

 

POTRDILO

Po končanem usposabljanju bodo udeleženci prejeli potrdilo o opravljenem 40-urnem intenzivnem usposabljanju. Prejmejo ga samo tisti udeleženci, ki svoje obveznosti opravijo v celoti.

 

INFORMACIJE

Za vaša dodatna vprašanja smo vam na voljo na andreja.hleb@filantropija.org.

 

Prijazno vabljeni k razvoju kakovostnega prostovoljstva!

 

 

Za Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva

Cesta Dolomitskega odreda 11

1000 Ljubljana

T: 01 433 40 24

E: slovenska@filantropija.org

www.filantropija.org

www.prostovoljstvo.org

 

 

Projekt »Slovenska mreža prostovoljskih organizacij« financira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 – 2023.