Novice

TEDENSKE NOVICE S PODROČJA PRAVA ZA NVO (12. – 19. APRIL 2019)

24.04.2019
TEDENSKE NOVICE S PODROČJA PRAVA ZA NVO (12. – 19. APRIL 2019)

Za vas so na CNVOS pripravili tedenske novice s področja prava za NVO, v katerih si lahko med drugim preberete, da sta v javni razpravi  Pravilnik o delovanju v javnem interesu na področju urejanja prostora in nov Zakon o raziskovalni dejavnosti, v Uradnem listu pa je bil objavljen Pravilnik o pogojih za status javnega interesa na področju pravosodja.

 

 

Najnovejše v javni razpravi

  • Zakon o raziskovalni in razvojni dejavnosti. Pripravljalec: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Zakon na novo ureja znanstvenoraziskovalni in inovacijski sistem, ki se delno ali v celoti financira iz javnih virov, določa organiziranost, izvajanje in financiranje znanstvenoraziskovalne dejavnosti in pogoje za njeno opravljanje. Rok za podajo predlogov: 18. 5. 2019.
  • Zakon o mladoletnih storilcih kaznivih dejanj. Pripravljalec: Ministrstvo za pravosodje. Zakon določa pravila za obravnavo mladoletnih storilcev kaznivih dejanj, sankcije za mladoletnike, postopek njihovega obravnavanja in izvrševanje sankcij za mladoletnike. Rok za podajo predlogov: 19. 5. 2019.

Najnovejše v Uradnem listu