Novice

TEDENSKE NOVICE S PODROČJA PRAVA ZA NVO (5. – 19. DECEMBER 2020)

23.12.2020
TEDENSKE NOVICE S PODROČJA PRAVA ZA NVO (5. – 19. DECEMBER 2020)

Za vas so na CNVOS ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za NVO, v katerih si lahko preberete, da je v javni razpravi Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o referendumu in o ljudski iniciativi. Obveščamo tudi, da sta v obravnavi v Državnem zboru Zakon o spremembah in dopolnitvah o tujcih in Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7), v Uradnem listu pa so bili objavljeni Sklep o podaljšanju ukrepa delnega subvencioniranja skrajšanja polnega delovnega časa, Odlok o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni Covid-19 in odloki o začasni prepovedi in omejitvah v Republiki Sloveniji zaradi omejevanja in preprečevanja posledic epidemije Covid-19.

 

Najnovejše v javni razpravi

  • Pravilnik o vozniških dovoljenjih; pravilnik ureja način oddaje vloge za izdajo dovoljenja, potrebne priloge, izdajo mednarodnih vozniških dovoljenj in drugo. Rok za podajo predlogov: 23. 12. 2020.

Najnovejše v Državnem zboru

  • Zakon o nagradi Zlata čebela; zakon ureja nagrado na področju promocije, ohranjanja in raziskav čebel in drugih opraševalcev, njene prejemnike, Odbor za podeljevanje, Komisijo za pregled predlogov in drugo.
  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o tujcih; novela na novo ureja izdajo dovoljenja za začasno prebivanje zaradi opravljanja dela na področju raziskav in visokega šolstva ter izdajo dovoljenja za začasno prebivanje zaradi študija, ureja možnost mobilnosti študentov tujcev znotraj EU, izdajo enotnega dovoljenja, pogoj znanja slovenskega jezika na osnovni ravni za pridobitev dovoljenja za stalno prebivanje in drugo.

Najnovejše v Uradnem listu

 

 

 

Vir: CNVOS 2020.