Novice

POZIV ZA DOBRE PRAKSE! SOCIAL INNOVATION – THE ROLE OF CIVIL SOCIETY ORGANIZATION SPLETNA KONFERENCA

30.11.2021
POZIV ZA DOBRE PRAKSE! SOCIAL INNOVATION – THE ROLE OF CIVIL SOCIETY ORGANIZATION SPLETNA KONFERENCA

Nedavna zdravstvena kriza, omejitve trga in države za reševanje pomembnih družbenih izzivov z uporabo običajne modrosti in tradicionalnih pristopov, globalni izzivi, ki so v prvi vrsti grožnja, potreba tradicionalnega poslovanja, da se ponovno poveže z družbo, in sprejetje bolj družbeno odobrenega vedenja ter prehod iz industrijske družbe v družbo, ki temelji na znanju in storitvah, zahtevajo spremembe v našem načinu delovanja.

 

Kompleksna vprašanja, s katerimi se organizacije in sektorji ne morejo sami spoprijeti, se kopičijo in s tem povečujejo potrebo po razvijanju novih vlog znotraj in med socialnimi sektorji.

 

V skladu s strategijo OECD za inovacije so nujno potrebni novi viri rasti, ki bodo svetu pomagali, da se premakne na močnejšo, bolj vključujočo in trajnostno pot rasti. Socialne inovacije so zato postale privlačne za oblikovalce politik in so ključni element evropske vizije za prihodnja desetletja.

 

Socialna inovacija ne pripada nobenemu posebnemu akterju ali sektorju. Namesto tega se lahko pojavi v vseh sektorjih, zlasti v prekrivajočih se panogah.

 

Spletna konferenca SOCIAL INNOVATION – THE ROLE OF CIVIL SOCIETY ORGANIZATION se bo osredotočila na vlogo, ki jo imajo organizacije civilne družbe.

 

 

POZIVAMO VAS K AKTIVNEMU SODELOVANJU NA KONFERENCI

Vabimo vse, ki zastopate ali delujete v interesu državljanov, da delite svoje dobre prakse, inovacije in dejanja, ki se soočajo z družbenimi izzivi in izvedljivimi rešitvami ter izvajajo najrazličnejše družbene inovacije.

 

KDO?
Aktivisti, nevladne organizacije, socialna podjetja in fundacije iz Bolgarije, Hrvaške in Slovenije.

 

ZAKAJ?
Ker se v sektorju organizacij civilne družbe že dogaja toliko odličnih dejanj, rešitev in inovacij. Na konferenci bi to želeli izpostaviti zlasti v sekciji LABORATORIJI.

 

KAJ?
Dejanja, rešitve, storitve ali izdelki, ki so družbene inovacije na enem od naslednjih področij:

  • - Krožne spremembe
  • - Človekove pravice
  • - Izobraževanje
  •  

KAKO?
Svojo dobro prakso predstavite preko spletne prijavnice. Pregledali in ocenili jo bodo vodje konferenčnih laboratorijev in koordinator projekta Social Innovators. Izbrani bosta dve najboljši praksi na vsakem tematskem področju in povabljeni bosta k sodelovanju v laboratorijih (10-minutna predstavitev za vsako najboljšo prakso).

 

KAJ ŠE?
Izbrane najboljše prakse bodo predstavljene v obliki 2-minutnega animiranega videa, ki ga bodo ustvarili profesionalni video ustvarjalci.

 

KDAJ?
Prijavite se do 11. novembra 2021 (prijave smo podaljšali). V primeru izbora boste predstavili svojo dobro prakso na konferenci, v torek, 30. novembra 2021.

 

 

PRIJAVITE SVOJO DOBRO PRAKSO TUKAJ