Dogodki

Amazon of Europe Booking Centre - ogled dobre prakse na temo kolesarskega turizma

08.06.2022

LAS Raznolikost podeželja v sklopu animacije območja načrtuje izvedbo dvodnevne strokovne ekskurzije z ogledom dobrih praks s področja kolesarskih doživetij.

 

Ekskurzija bo potekala 8. in 9. junija 2022. Rok za prijave je petek, 27. 5. 2022, do 12. ure.

 

Izgradnja regionalnih kolesarskih povezav na območju bo poleg mobilnosti prebivalcev območja omogočila tudi povečan obisk kolesarjev – gostov, ki ob kolesarjenju iščejo tudi doživetja. Menijo, da je potrebno spodbuditi lokalno okolje in pričeti z načrtnim razvojem ponudbe za kolesarje tudi pri nas. Zato Vas vabijo, da se jim pridružite na dvodnevnem ogledu kolesarske ponudbe na območju od Razkrižja do Križnice na Hrvaškem. Poleg kolesarjenja z najetimi kolesi ob reki Dravi program vključuje tudi predstavitve lokalne turistične organizacije in ponudnikov ob kolesarski poti, ki so vključeni v rezervacijski sistem Amazon of Europe Booking Centre. 

 

Menimo, da so načrtovane vsebine ekskurzije zelo dober primer organiziranosti ponudnikov širšega območja, zato vas vabimo, da se nam pridružite. Plačilo stroškov za udeležence z območje občin Celje, Laško, Štore in Vojnik bo uredil LAS Raznolikost podeželja. Vsi ostali boste lahko stroške udeležbe poravnali pri Zavodu Iskriva, ki je organizator ekskurzije. Na ekskurzijo vabimo predstavnike lokalnih skupnosti, ki sodelujejo pri izgradnji kolesarskih poti, turističnih organizacij, zainteresirane ponudnike in ostale, ki jih navedena tematika zanima.

 

Program je dosegljiv tukaj.

 

Rok za prijave je petek, 27. 5. 2022, do 12. ure.