Dogodki

So vaše spletne vsebine res dostopne vsem? uvod v digitalno dostopnost za nvo

29.05.2024

Vse v digitalni obliki je lahko in bi moralo biti dostopno vsem in to seveda vključuje tudi ljudi, ki ne vidijo ali ne slišijo dobro. S tem omogočamo enakopraven dostop do vsebin in storitev vsem uporabnikom, vključno z osebami z oviranostmi. In čeprav dostopnost spletnih strani za nevladne organizacije (še) ni zakonska obveza, pa nas k temu zavezujejo tako etična načela kot dejstvo, da bo dostopnost spletišč za vse uporabnike slej kot prej postala tudi zahteva financerjev.

Vabilo na uvodni posvet v okviru projekta »DD – dostojno delo«

30.05.2024

Konzorcijski partnerji (Zavod Nefiks - vodilni konzorcijski partner, Mladinska mreža MaMa, Socialna akademija, Zavod PIP in Inštitut za mladinski politiko), sodelujoči v projektu »DD – dostojno delo«, ki je financiran iz Javnega razpisa »Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih (JR MDPM)«, organiziramo uvodni posvet v okviru izvajanja projekta na temo prekarnega dela. S tem bomo vzpostavili povezavo s ključnimi deležniki, ciljnimi javnostmi in izpostavili problematiko prekarnega dela ter pomen mladinskega sektorja.

Pravočasno prepoznajte znake izgorelosti in pravilno ukrepajte

04.06.2024

O izgorelosti se pogosto pogovarjamo. Mnogi zmotno mislijo, da je izgorelost zgolj začasna utrujenost, izčrpanost ali odziv stres. A v resnici gre za dolgotrajen proces počasnega razvoja izgorelosti, če se na stresne dejavnike (preveč dela, prevelika pričakovanja, pritiski uporabnikov) pravočasno ne odzovemo. Zato je pomembno, da znake prepoznamo zgodaj in posredujemo z ukrepi, ki ponovno vzpostavijo ravnovesje med delom in zasebnim življenjem.