Dogodki

CNVOS vas vabi na_abc za bodoče nevladnike: kako ustanoviti društvo, zasebni zavod ali ustanovo?

23.03.2023

Bi radi ustanovili društvo, zasebni zavod ali ustanovo in želite, da bi vam strokovnjakinja, ki ima pravno ureditev nevladnih organizacij v malem prstu, na jasen in pregleden način razložila, kaj vse morate narediti in kakšne bodo vaše glavne obveznosti po ustanovitvi organizacije?

Mreža zaNVO vabi na spletno usposabljanje - Kako organizirati javni dogodek?

28.03.2023

Želite organizirati festival nevladnih organizacij, prireditev za otroke na občinskem trgu, javni shod v podporo aktualnim izzivom? Organizacija javnega dogodka zahteva precej več priprave, kadar ne poznate kolesja v ozadju. Na usposabljanju vam bomo predstavili postopek organizacije javne prireditve po korakih, da se boste lahko le-te lotili suvereno in jo tudi uspešno izvedli.

CNVOS-ova delanvica - kako opredeliti cilje in kazalnike projekta?

29.03.2023

Nepogrešljiv del vsake projektne prijave je določitev ciljev in kazalnikov projekta, kar pa ni vedno tako enostavno, kot se zdi. Cilje in kazalnike projekta je namreč treba znati povezati z aktivnostmi in outputi vašega projekta, hkrati pa morajo bistveno prispevati k doseganju ciljev in kazalnikov, ki jih zasledujejo financerji. Dodatno zmedo prinaša še dejstvo, da različni financerji uporabljajo različno terminologijo, saj je uveljavljenih več slovenskih prevodov za iste izraze.

Danes je nov dan vas vabi na usposabljanje na temo organizacije in vodenja zborov občank_ov

12.05.2023

Danes je nov dan vas vabi na usposabljanje na temo organizacije in vodenja zborov občank_ov, ki ga bodo izvedli poljski strokovnjaki za deliberativno demokracijo iz organizacije Center for Blue Democracy.