Dogodki

DELAVNICA "AKTIVNA MOBILNOST, DOBRO POČUTJE, ZDRAVJE"

10.04.2024

Ministrstvo za okolje podnebje in energijo vas v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje

vabi na sklop predavanj/predstavitev, na katerih bomo izpostavili pomen aktivne mobilnosti in redne telesne dejavnosti za zdravje in dobro počutje.

 

Predavanja bodo potekala 10. 4. 2024 od 9.30 do 11h  v AVK okolju (povezavo pripenjamo spodaj).

 

Hoja in kolesarjenje v šolo, službo in po vsakodnevnih opravkih povečujeta celodnevno količino opravljene telesne dejavnosti. Redna aktivna mobilnost, v zdravem in prijetnem okolju, dobro vpliva na naše počutje, spanje, spomin in zbranost, pripomore k boljši telesni pripravljenosti in dobri samopodobi.

 

Z mehkimi ukrepi, kot je promocija aktivne mobilnosti preko različnih akcij, kampanj, projektov, za različne starostne skupine, infrastrukturne ureditve uspešno vsebinsko dopolnjujemo, tematiziramo in ustvarjamo pogoje za spremembo potovalnih navad.

Na predavanju bodo izpostavljena dejstva o pomenu redne telesne dejavnosti za zdravje, predstavljen bo projekt promocije aktivne mobilnosti preko igre za otroke – projekt »SMILERS« iz Velike Britanije, ter kampanja Polni zagona kolesarimo v službo, kjer bo predstavljeno na kakšen način se lahko pridružimo sami oziroma k aktivnemu prihodu na delo spodbudimo občane, sodelavce ali prijatelje. Pregledali bomo možnosti povezovanja deležnikov v lokalnih skupnostih z namenom krepitve zdravja v občinah.

 

Predavanja so namenjena nacionalnim koordinatorjem Evropskega tedna mobilnosti, koordinatorjem trajnostne mobilnosti na vzgojno izobraževalnih zavodih (predvsem tistih, ki ste aktivno vključeni v projekte Zavoda RS za šolstvo s področja trajnostne mobilnosti), koordinatorjem Zdravih mest, predstavnikom lokalnih društev bolnikov, športnim društvom, mladinskim centrom in društvom, društvom upokojencev, drugim strokovnim delavcem s področja promocije zdravja, kineziologinje in fizioterapije.

 

Vabilo lahko posredujete tudi po vaši adremi in na delavnico povabite tudi druge sodelavce ali zunanje izvajalce, glede na njihova delovna področja. Program posredujemo v naslednjih dneh. Rezervirajte si čas!

 

 

Microsoft Teams Ali potrebujete pomoč?

Pridružite se srečanju zdaj

ID srečanja: 382 082 763 981

Geslo: 7E72Ai


Za organizatorje: Možnosti srečanja: | Ponastavi kodo PIN za klic

________________________________________________________________________________

 

 

Delavnico v sodelovanju organizirata Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo ter Ministrstvo za zdravje.