Dogodki

Vabilo na uvodni posvet v okviru projekta »DD – dostojno delo«

30.05.2024

Konzorcijski partnerji (Zavod Nefiks - vodilni konzorcijski partner, Mladinska mreža MaMa, Socialna akademija, Zavod PIP in Inštitut za mladinski politiko), sodelujoči v projektu »DD – dostojno delo«, ki je financiran iz Javnega razpisa »Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih (JR MDPM)«, organiziramo uvodni posvet v okviru izvajanja projekta na temo prekarnega dela. S tem bomo vzpostavili povezavo s ključnimi deležniki, ciljnimi javnostmi in izpostavili problematiko prekarnega dela ter pomen mladinskega sektorja.

 

Glavni cilji projekta »DD – dostojno delo«, ki poteka od 1. 2. 2024 do 30. 9. 2026, so izvajanje programa usposabljanja za mladinske delavce s področja prekarnosti ter delavskih in socialnih pravic, informiranje mladih, organizacij v mladinskem sektorju in javnosti o problemu prekarnosti med mladimi ter vzpostavljanje nacionalnega podpornega okolja v mladinskem sektorju, ki bo na voljo mladim, v starosti od 15. do vključno 29. leta, in mladinskim delavcem. Projekt sofinancirata Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada plus. Vabimo vas, da se udeležite uvodnega posveta na temo prekarnega dela s ključnimi deležniki, ki bo potekal v četrtek, 30. maja 2024.

 

Posvet bo namenjen identifikaciji ključnih »problematik« prekarnega dela v mladinskem sektorju. V prvem delu posveta bo imela dr. Vesna Milošević Zupančič krajše predavanje z naslovom »Kaj je dostojno delo in kako je z dostojnim delom v mladinskem sektorju?«. Drugi del posveta bo osredotočen na deljenje izkušenj mladinskih delavcev, da v skupinah identificirajo glavne izzive na področju prekarnega dela, s katerimi se soočajo. Te bomo zbrali v dokumentu, ki bo služil kot pomembna usmeritev pri nadaljnjem oblikovanju programa usposabljanj in nacionalne kampanje.

 

Kdaj bo potekal posvet? V četrtek, 30. 5. 2024 od 9. do 13. ure.
Kje bo potekal posvet? Mladinski center Vič (Tržaška 85, Ljubljana)

 

Udeležba na uvodnem posvetu projekta »DD – dostojno delo« je za udeležence brezplačna.

Za udeležbo na posvetu projekta »DD – dostojno delo« je obvezna registracija na naši spletni strani. Tam lahko najdete tudi več informacij o samem projektu in usposabljanjih, ki jih bomo organizirali.

 

Program posveta:


9.00 - 9.30      Registracija udeležencev in čas za kavo
9.30 - 9.40      Uvod
9.40 - 10.40     Kaj je dostojno delo in kako je z dostojnim delom v mladinskem sektorju? (dr. Vesna Miloševič Zupančič)
10.40 - 11.00   Odmor
11.00 - 12.00   Z mladinskim delom proti prekarnosti mladih (diskusijska kavarna)
12.00 - 12.45   Predstavitev povzetkov diskusijske kavarne in debata
12.45 - 13.00   Zaključek

 

 

Za vse dodatne informacije smo na voljo na naslovu info@dostojnodelo.si oz. na telefonski številki 040 698 915.