Dogodki

Delavnice kreativnega pisanja

18.12.2020

MCDD odpira prijave na spletne delavnice kreativnega pisanja! Strokovni mentor delavnic bo vsestranski in za svoje delo na področju literarnega ustvarjanja večkrat nagrajen Aleš Jelenko. 

 

Delavnice bodo obsegale 6 enournih izvedb preko aplikacije Zoom in se bodo zvrstile med 1. in 18. decembrom v popoldanskem času.
 
Vsebinsko bodo obsegale delo na področju poezije, kratkih zgodb in romana. Vsa področja bodo predstavljena skozi praktične vaje. Sprehodili_e se bomo tudi po procesu literarne poti na splošno. 
 
Udeležba na delavnicah je plačljiva in sicer v simboličnem znesku 8 EUR (+DDV) po osebi za vseh 6 delavnic. 
 
Prijave sprejemamo do vključno četrtka, 26. 11., na: nina.kovacic@mcdd.si ali na 051 308 500 (Nina Kovačič).
 
 
O mentorju:
Strokovni mentor delavnic kreativnega pisanja bo Aleš Jelenko iz Slovenskih Konjic. Je avtor pesniških zbirk Kontejner, Prvinska govorica in (Ne)obstoj ter strokovnih knjig Spopad z moralo in Vpliv etike na inovativnost in razvoj gospodarstva. Letos je izšel njegov kratkoprozni prvenec Zgodbe iz podtalja. Objavlja v Literaturi, Sodobnosti, Apokalipsi, Mentorju, Zvonu, Rasti in drugje. Je dvakratni finalist Festivala mlade literature Urška, finalist Pesniškega turnirja, prejemnik Mentorjevega feferona, zmagovalec mednarodnega natečaja Ritratti di poesia v Rimu in prejemnik Občinske Prešernove nagrade v Slovenskih Konjicah. Je idejni vodja literarnega festivala Spirala ter urednik istoimenske literarne revije.