Novice

IZKORISTITE ZADNJI MESEC ZA DONACIJE DELA DOHODNINE

06.12.2023
IZKORISTITE ZADNJI MESEC ZA DONACIJE DELA DOHODNINE

Skozi celo leto, predvsem pa v mesecu decembru, podporniki NVO oddajajo obrazce za donacije dela dohodnine. Da vam ob koncu leta priskočijo na pomoč, so za vas pripravili nabor najpogostejših vprašanj, ki jih na to temo prejme njihova pravna služba, in video »Kako lahko kot davčni zavezanec v dobri minuti enostavno oddate obrazec za nakazilo 1 % dohodnine?«, ki ga lahko delite tudi vaših spletnih straneh.

Njihova pravna služba je pripravila nekaj najpogostejših vprašanj, ki jih naše pravnice dobijo na temo donacij dela dohodnine. V primeru, da med vprašanji ne najdete svojega pa brezplačno pravno pomoč NVO trenutno nudijo po telefonu na (01) 542 14 22, in sicer ob torkih in četrtkih med 10. in 14. uro. Brezplačne pravne nasvete nudijo članom CNVOS in osebam, ki NVO še ustanavljajo.

Youtube video, ki ga pripenjajo, prikazuje enostavno oddajanje obrazca za donacije dela dohodnine preko njihove aplikacije. Če bi obrazec, raje kot preko njihove spletne strani, vključili v svojo spletno stran, so za aplikacijo pripravili tudi gradnik. Ko upravičenci izpolnijo obrazec, ga lahko enostavno pošljejo na CVNOS in ga oni posredujemo naprej na FURS.

Pozor: Če boste obrazec za namenitev dela dohodnine izpolnjevali s pomočjo aplikacije 1 % in želite, da ga v vašem imenu na FURS posreduje CNVOS, upoštevajte, da mora CNVOS z obrazcem razpolagati najkasneje 27. decembra 2023 do 10. ure. Obrazcev, ki jih bodo prejeli kasneje, na FURS ne bodo več posredovali.

 

Youtube povezava

 

 

 

Vir: CNVOS