Novice

Nova aplikacija Izvoli.eu

16.05.2024
Nova aplikacija Izvoli.eu

Na inštitutu Danes je nov dan so pred evropskimi volitvami predstavili novo aplikacijo Izvoli.eu, s pomočjo katere lahko volivci in volivke ugotovijo, s katero stranko se najbolj ujemajo.

 

Aplikacija volivkam in volivcem omogoča, da se opredelijo do 30 trditev, povezanih z vsebinami in politikami, ki bodo pomembno vplivale na prihodnost Evrope. Ko zaključijo z odgovarjanjem, izvejo, katere tri stranke se najbolj skladajo z njihovimi prepričanji, ogledajo pa si lahko tudi odzive vseh strank in njihove morebitne obrazložitve stališč. Odgovorile so jim vse stranke razen SLS.

 

Ker so aplikacijo razvili v sodelovanju z mrežo evropskih organizacij VoteMatch Europe, lahko uporabniki in uporabnice slovenske aplikacije svoja politična prepričanja primerjajo tudi s strankami iz drugih držav članic in tako ugotovijo, kdo bodo njihovi zavezniki v Evropskem parlamentu.

 

Tako želijo predvolilno kampanjo usmeriti v konkretne vsebine, pokazati, da evropska politika vpliva na vsakdanja življenja ljudi, in dvigniti volilno udeležbo.

 

 

 

Vir: Inštitut Danes je nov dan