Novice

Otroci predstavili svoje pravice v Tanti

19.09.2022
Otroci predstavili svoje pravice v Tanti

Medtem ko so egiptovski otroci do 1. oktobra še na počitnicah, so otroci, ki so v šolskem letu 2021-2022 sodelovali na delavnicah »Naše pravice«, izvedli dogodek za promocijo otrokovih pravic v Tanti. Na dogodku so s pomočjo risb in drugih izdelkov predstavili pravice, ki so jih spoznavali tekom 14 delavnic v okviru projekta »Izobraževanje in ozaveščanje o otrokovih pravicah v Egiptu«, ki ga izvajamo skupaj z S.O.S. Children's Villages in s financiranjem Ministrstva za zunanje zadeve.

 

Dogodek so pripravili učenci in učenke ter učiteljice petih šol v Tanti, ki so v lanskem šolskem letu sodelovali v projektu. Na dogodku so razstavili risbe in izdelke, ki ponazarjajo različne otrokove pravice, obiskovalcem pa so razložili posamezne pravice in zakaj so pomembne za zdrav otrokov razvoj. Dogodka se je udeležil tudi slovenski veleposlanik v Egiptu Nj. Eks. Sašo Podlesnik, ki je v kratkem nagovoru poudaril pomen projekta in spoštovanja otrokovih pravic.

 

Sklop 14 delavnic o različnih pravicah je v Tanti sicer zaključilo več kot 1250 otrok, v Aleksandriji pa okoli 300. Otroke so jih skozi delavnice vodili_e učitelji_ice, usposobljeni_e za izvajanje delavnic po priročniku Naše pravice Ministrstva za zunanje zadeve. Trenutno v Aleksandriji potekajo delavnice za otroke, ki prihajajo iz zapostavljenih okolij in družin, izvajajo pa jih pedagoginje različnih nevladnih organizacij.

 

V novem šolskem letu, ki se začenja oktobra, se bodo aktivnosti projekta nadaljevale. Pri izvajanju projekta tesno sodelujemo z egiptovskim ministrstvom za izobraževanje – to mora izvedbo aktivnosti odobriti, največkrat je ministrstvo tisto, ki izbere šole, na katerih se izvajajo delavnice. V Egiptu sicer osnovne in srednje šole obiskuje več kot 30 milijonov otrok.

 

Zavod KROG/Institute CIRCLE

 

Ul. Hermana Potočnika 17

SI-1000 Ljubljana, Slovenija

M. +386 41 401 619
info@zavod-krog.si

www.zavod-krog.si

 

Spremljajte nas na Facebooku, Twitterju, Instagramu in YouTubu.
Follow us on Facebook, Twitter, Instagram and YouTube.