Novice

POGOJ PCT UKINJEN TUDI V SOCIALNOVARSTVENIH IN ZDRAVSTVENIH USTANOVAH

16.05.2022
POGOJ PCT UKINJEN TUDI V SOCIALNOVARSTVENIH IN ZDRAVSTVENIH USTANOVAH

V soboto je stopil v veljavo nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, s katerim je pogoj PCT ukinjen tudi v vseh zdravstvenih in socialnovarstvenih dejavnostih.

 

Pri gibanju in zadrževanju v zaprtih prostorih izvajalcev zdravstvene dejavnosti ter izvajalcev socialnovarstvenih storitev in programov, ki izvajajo nastanitev, je še vedno obvezna uporaba zaščitne maske. Izjema so otroci do dopolnjenega 6. leta starosti in osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena. Prav tako se uporaba zaščitne maske lahko začasno opusti pri neposredni komunikaciji z gluhimi, gluhoslepimi in naglušnimi osebami.

 

Odlok je ohranil tudi obvezno razkuževanje rok ob vstopu v zaprt javni prostor. Razkužilo mora zagotoviti upravljavec oziroma izvajalec dejavnosti. Izvajalci dejavnosti in organizatorji dogodkov morajo prav tako še naprej skrbeti za redno prezračevanje zaprtih prostorov, v katerih opravljajo dejavnost.

 

Pri izvajanju vseh dejavnosti je potrebno upoštevati priporočila NIJZ, ob sumu ali potrjenem primeru okužbe pa ravnati skladno njegovimi navodili.

 

 

Vir: CNVOS 2022.