Novice

TEDENSKE NOVICE S PODROČJA PRAVA ZA NEVLADNE ORGANIZACIJE (19. – 25. SEPTEMBER 2022)

28.09.2022
TEDENSKE NOVICE S PODROČJA PRAVA ZA NEVLADNE ORGANIZACIJE (19. – 25. SEPTEMBER 2022)

Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za nevladne organizacije, v katerih si lahko med drugim preberete, da je v javni zapravi Zakon o umeščanju naprav za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije ter da Ministrstvo za okolje in prostor zbira potencialne vsebine podnebnega zakona. Obveščamo tudi, da je v obravnavi v Državnem zboru Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina ter da je bil v Uradnem listu objavljen Zakon o ukrepih za obvladovanje kriznih razmer na področju oskrbe z energijo (ZUOKPOE).

Najnovejše v javni razpravi

Najnovejše v Državnem zboru

Najnovejše v Uradnem listu

  • Zakon o ukrepih za obvladovanje kriznih razmer na področju oskrbe z energijo (ZUOKPOE) (Uradni list RS, št. 121/2022); zakon ureja možnost razglasitve višje ali nižje stopnje tveganja pri oskrbi z energijo s strani Vlade RS, možnost odstopanja od mejnih vrednosti emisij, obveznost skladiščenja plina, možnost prepovedi osvetljevanja in omejitve temperature v javnih stavbah, prostovoljno zmanjšanje odjema plina in drugo. Zakon začne veljati 22. 9. 2022 in velja do 31. 12. 2025.
  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o oskrbi s plini (ZOP-A) (Uradni list RS, št. 121/2022); novela ureja upravičenost malega poslovnega odjemalca za primer nadomestne oskrbe s plinom v primeru prenehanja, osnovno oskrbo s plinom in drugo. Spremembe stopijo v veljavo z 22. 9. 2022.