Novice

TEDENSKE NOVICE S PODROČJA PRAVA ZA NEVLADNE ORGANIZACIJE (29. AVGUST – 4. SEPTEMBER 2022)

08.09.2022
TEDENSKE NOVICE S PODROČJA PRAVA ZA NEVLADNE ORGANIZACIJE (29. AVGUST – 4. SEPTEMBER 2022)

Za vas so na CNVOS ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za nevladne organizacije, v katerih si lahko preberete, da je v javni razpravi Uredba o merilih za opredelitev in ocenjevanje energetske revščine. Obveščamo še, da je v obravnavi v Državnem zboru Zakon o ukrepih za obvladovanje kriznih razmer na področju oskrbe z energijo ter da je bila v Uradnem listu objavljena Uredba o spremembah Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja.

 

Najnovejše v javni razpravi

  • Uredba o merilih za opredelitev in ocenjevanje energetske revščine; določena je energetska revščina kot stanje, v katerem je gospodinjstvo, katerega dohodek je nižji od praga tveganja revščine in ne more zadovoljiti svojih osnovnih potreb po energiji zaradi neustreznih bivanjskih razmer ali nezmožnosti izpolnjevanja teh potreb po dostopnih cenah, dokazila za izkazovanje meril, ocenjevanje števila energetsko revnih gospodinjstev ter drugo. Rok za podajo predlogov: 12. 9. 2022.

Najnovejše v Državnem zboru                               

  • Zakon o ukrepih za obvladovanje kriznih razmer na področju oskrbe z energijo; predlaga se pristojnost Vlade RS razglasiti nižjo ali višjo stopnjo tveganja (izredne razmere) pri oskrbi z električno energijo in plinom, preverjanje upravičenosti razglasitve stopnje tveganja vsakih sedem dni, ukrep skladiščenja plina, možnost odstopanja od  mejnih vrednosti emisij, omejitev osvetljevanja in drugo.

Najnovejše v Uradnem listu