Novice

TEDENSKE NOVICE S PODROČJA PRAVA ZA NVO (9. – 14. MAJ 2022)

16.05.2022
TEDENSKE NOVICE S PODROČJA PRAVA ZA NVO (9. – 14. MAJ 2022)

Za vas so na CNVOS ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za NVO, v katerih si lahko med drugim preberete, da je v javni razpravi Pravilnik o dokumentaciji pri državnem prostorskem načrtovanju. Obveščamo tudi, da je v obravnavi v Državnem zboru Zakon o spremembah zakona o Vladi RS, v Uradnem listu pa je bil objavljen Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19.

 

Najnovejše v javni razpravi

Najnovejše v Državnem zboru

Najnovejše v Uradnem listu

  • Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19; (Uradni list RS, št. 68/2022); od 13. maja dalje je v državi obvezna uporaba zaščitne maske (kirurške maske ali maske ffp2, ffp3) pri gibanju in zadrževanju v zaprtih prostorih izvajalcev zdravstvene dejavnosti, razen v lekarnah, in izvajalcev socialno varstvenih storitev in programov, ki izvajajo nastanitev z izjemami, razkuževanje rok in drugo. Pogoj PCT ni več potreben.
  • Poročilo o rasti cen življenjskih potrebščin na območju Slovenije za april 2022 (Uradni list RS, št. 67/2022); SURS sporoča, da so bile cene življenjskih potrebščin aprila 2022 v primerjavi s prejšnjim mesecem višje za 2,6 %.
  • Odlok o spremembi Odloka o ustanovitvi in nalogah Urada Vlade Republike Slovenije za demografijo (Uradni list RS, št. 67/2022); podrobneje so zapisane naloge na področju demografske politike, in sicer urad tudi usklajuje in pripravlja ukrepe institucij na državni ravni s področja demografske politike, ki vključujejo spodbujanje materinstva in očetovstva ter dvig rojstev, vzpostavljanje pogojev, da se mladi in ostale generacije ne bi odseljevali iz Republike Slovenije, vračanje Slovencev iz tujine, varno in dostojno starost, medgeneracijsko sožitje, sobivanje in dialog, skladen regionalni demografski razvoj, migracije in integracijo tujcev, ter spremlja in usklajuje njihovo izvajanje.