Novice

VLADA PODALJŠALA UKREP POMOČI ZA NAKUP HITRIH TESTOV ZA SAMOTESTIRANJE

03.02.2022
VLADA PODALJŠALA UKREP POMOČI ZA NAKUP HITRIH TESTOV ZA SAMOTESTIRANJE

Vlada je sprejela Sklep o podaljšanju ukrepa pomoči za nakup hitrih antigenskih testov na virus SARS-CoV-2 za samotestiranje, s katerim je še za mesec dni podaljšala ukrep pomoči za nakup hitrih antigenskih testov.

 

Ukrep je podaljšan do 28. februarja 2022. Vlogo oziroma izjavo za izplačilo pomoči za nakup hitrih testov morate oddati prek eDavkov, in sicer najpozneje do 15. marca 2022.

 

Še vedno velja, da je do pomoči za nakup testov HAG za samotestiranje upravičena tudi vsaka nevladna organizacija, ki je kupila oziroma bo kupila hitre teste za namen samotestiranja tistih delavcev, ki ne izpolnjujejo pogoja prebolevnosti ali cepljenosti.

 

Prav tako še vedno velja,  da se za delavca šteje oseba, ki na kakršni koli pravni podlagi opravlja delo pri nevladni organizaciji (upravičeni ste do povračila nakupa testov tudi za npr. prostovoljce, študente, …). 

 

Za mesec februar 2022 ste lahko upravičeni do pomoči v višini 30 evrov na posameznega delavca, ki se mora samotestirati. 

 

Pomembno!

Šteje se, da ste do pomoči upravičeni le za tiste delavce, ki se morajo samotestirati na dan oddaje vloge.

Več o ukrepu pomoči za nakup hitrih testov za samotestiranje si preberite na naši posebni spletni strani NVO v času koronavirusa.

 

 

 

Vir: CNVOS 2022.