Novice

Z IZOBRAŽEVANJEM IN ZNANJEM O LASTNIH PRAVICAH DO BOLJŠE PRIHODNOSTI

27.10.2021
Z IZOBRAŽEVANJEM IN ZNANJEM O LASTNIH PRAVICAH DO BOLJŠE PRIHODNOSTI

Z IZOBRAŽEVANJEM IN ZNANJEM O LASTNIH PRAVICAH DO BOLJŠE PRIHODNOSTI

Zenica / Sarajevo / Ljubljana, 26. oktober 2021

 

Dvajset žensk iz vseh desetih kantonov v Federaciji je uspešno zaključilo tri tridnevne module usposabljanja za trenerje s področja pravic žensk, ki so bili organizirani v okviru projekta "Za našo boljšo prihodnost - zaščita in promocija pravic otrok in žensk v Bosni in Hercegovini", ki ga financira Evropska unija, izvajajo pa Zavod Krog iz Ljubljane, Medica iz Zenice in CEI Nahla iz Sarajeva.

 

Usposabljanje so udeleženke ocenile z najvišjo oceno. Poudarile so pomen in vrednost pridobljenega znanja ter izmenjave praktičnih izkušenj med udeleženkami. Udeženke so izrazile motivacijo za nadaljne delo in učenje ter prenos pridobljenega znanja drugim ženskam v njihovih lokalnih skupnostih. V nadaljevanju projekta bodo tako usposobljene ženske v parih v svojih kantonih izvedle po pet delavnic o pravicah žensk in nasilju po spolu za skupno sto žensk.

 

Kot je v v zaključku usposabljanja poudarila ena od udeleženk: "Če bi imele taka izobraževanja že prej in če bi vedele, katere so naše pravice, bi morda lahko rešile marsikatero življenje!"

 

Z opolnomočenjem, znanjem in izkušnjami delamo in prispevamo k naši boljši prihodnosti.

 

Medica Zenica

Institute Circle

Centre for Education and Research – Nahla

Dr.sci. Sabiha Husić, direktorica

Emina Hadžić,

direktorica

Sehija Dedović,

predsednica

 

 

                               

 

Ulica Hermana Potočnika 17

1000 Ljubljana, Slovenija

info@zavod-krog.si

 00386 41 401 619