Dogodki

Catalyst of Change

16.10.2023

Nizozemski helsinški odbor 26. oktobra ob 15.30 organizira predstavitev projekta Catalyst of Change in delavnico prijave na razpise. Usposabljanje bo potekalo v dvorani Dijaškega doma Tabor, Kotnikova ulica 4, 1000 Ljubljana. 

V luči vedno večjega omejevanja prostora delovanja civilne družbe si Nizozemski helsinški odbor s projektom Catalyst of Change prizadeva prispevati k ustvarjanju spodbudnega okolja za civilno družbo v petih članicah EU, ki se soočajo s hudo potrebo po okrepitvi civilne družbe: Romuniji, Bolgariji, Hrvaški, Sloveniji in Portugalski. V okviru teh prizadevanj bodo delili tudi finančna sredstva za zagovorniške projekte lokalnih organizacij, ki se ukvarjajo z okoljem, spolom in vladavino prava. 

Na usposabljanju bosta predstavnici Nizozemskega helsinškega odbora predstavili vidike projektnega upravljanja, od razvoja uspešnih projektov (tudi v okviru Catalyst of Change razpisov), vzpostavitve učinkovitih zagovorniških mrež in komuniciranja do priprave proračuna in spremljanja izvedbe projekta.

Za udeležbo se prosim prijavite na https://app.smartsheet.com/b/form/3b9b325d63744bf8a7f23b9201bb8770

Usposabljanje je del programa konference o digitalni suverenosti, ki jo organizira inštitut Danes je nov dan. Vljudno vabljeni tudi na konferenco, več o dogodku na: https://disco.si.