Novice

zaNVO_[ANKETA] KATERE STORITVE BI ŠE LAHKO OPRAVLJALE NEVLADNE ORGANIZACIJE?

09.05.2023
zaNVO_[ANKETA] KATERE STORITVE BI ŠE LAHKO OPRAVLJALE NEVLADNE ORGANIZACIJE?

Ministrstvo za javno upravo in Javna agencija za raziskovalno dejavnost financirata projekt »Potencial nevladnih organizacij v Sloveniji za naslavljanje potreb lokalnih skupnosti«, cilj katerega je ugotoviti, katere storitve lahko nevladne organizacije še opravljajo in kakšno podporo pri tem potrebujejo. Priporočila raziskave bodo Ministrstvu za javno upravo pomagala pri programiranju prihodnjih razpisov in pripravi Strategije razvoja nevladnih organizacij za obdobje 2024-2028.

 

Dobro je, da pri pripravi Strategije Ministrstvo razpolaga tudi z mnenjem nevladnikov in nevladnic samih. Zato je del raziskave tudi anketa, ki vam bo vzela približno 30 minut. Da bo šlo še hitreje, priporočamo, da si prej pripravite finančne podatke vaše organizacije za leto 2022. Za čim boljša priporočila je zelo pomembno, da dobimo čim več odgovorov različnih NVO. Sodelovanje pri raziskavi bo lahko pomembno prispevalo k razvoju sektorja in posledično vaše dejavnosti.

 

Anketa je na voljo na tej povezavi. Odprta bo do 10. maja. 

 

Projekt izvajajo Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, v partnerstvu s Fakulteto za socialno delo, Fakulteto za upravo in Centrom nevladnih organizacij – CNVOS.

 

VIR: CNVOS