Novice

DODATEN ROK ZA PRIJAVO ŠKODE V ZAVODIH, PRIZADETIH V AVGUSTOVSKIH POPLAVAH IN PLAZOVIH

28.11.2023
DODATEN ROK ZA PRIJAVO ŠKODE V ZAVODIH, PRIZADETIH V AVGUSTOVSKIH POPLAVAH IN PLAZOVIH

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je objavilo poziv za oddajo ocene škode za tiste zavode, ki je do 20. avgusta 2023 še niste oddali. Prav tako lahko zavodi, ki ste že oddali oceno škode, a niste prejeli predplačila, oddate vlogo za dodelitev predplačila. Rok za oddajo vlog je petek, 1. december 2023.

Oceno škode na strojih in opremi, zalogah in škodo zaradi izpada prihodka zavodi, ki še niste oddali ocene škode, ministrstvu oddate na poenostavljenem obrazcu za oceno škode v gospodarstvu, ki vsebuje tudi vlogo za dodelitev predplačila. Ministrstvo je za oddajo vloge pripravilo navodila, ki so dostopna tu.

Obrazec je treba poslati na elektronski naslov poplave2023.mgts@gov.si, najkasneje do vključno petka, 1. decembra 2023.

Zavodi, ki ste oceno škode oddali do 20. septembra 2023, a še niste prejeli predplačila, boste na elektronske naslove, ki ste jih navedli ob oddaji ocene škode, prejeli sporočilo, ki bo omogočalo oddajo vloge za dodelitev predplačila. V sporočilu boste prejeli posebno povezavo, prek katere boste dostopali do svoje vloge za predplačilo. Vlogo skrbno preverite in po potrebi popravite podatke. To vlogo boste morali nato posredovati nazaj na ministrstvo, in sicer na elektronski naslov poplave2023.mgts@gov.si. Rok za posredovanje vloge je 1. december 2023.

Če ministrstvu do 1. decembra 2023 ustrezno izpolnjene in podpisane vloge ne boste poslali, se bo upoštevalo, da predplačila ne želite.

 

 

Vir: CNVOS