Novice

CNVOS IŠČE ŠE ENEGA PREDSTAVNIKA V SVETU MINISTRA ZA OKOLJE IN PROSTOR ZA SODELOVANJE Z NVO

26.08.2022
CNVOS IŠČE ŠE ENEGA PREDSTAVNIKA V SVETU MINISTRA ZA OKOLJE IN PROSTOR ZA SODELOVANJE Z NVO

CNVOS razpisuje postopek izbora ene predstavnice oziroma predstavnika (v nadaljevanju: predstavnik) nevladnih organizacij na področju stanovanj v Svet ministra za sodelovanje z nevladnimi organizacijami. Rok za prijavo je sreda, 7. 9. 2022, do 15.00.

 

V Svetu ministra za sodelovanje z nevladnimi organizacijami na Ministrstvu za okolje in prostor že sodelujejo predstavniki NVO na desetih področjih, in sicer pravno-sistemska vprašanja s področja okolja, narave in prostora, podpornega okolja za NVO s področja okolja in prostora, voda, varstvo okolja, biotska raznovrstnost, zavarovana območja, urejanje prostora, graditev, krožno gospodarstvo in na področju podnebnih sprememb. Za namen razširitve sveta razpisujejo postopek izbora še za enega predstavnika NVO za področje stanovanj.

 

Upravičene organizacije za sodelovanje v postopku so nevladne organizacije, ki delujejo na področju stanovanj.

 

V skladu z načeli demokratičnega izbora bodo postopek izbora predstavnikov nevladnih organizacij izvedli po določilih Poslovnika postopka izbora predstavnikov nevladnih organizacij. Več informacij o postopku izborov najdete tukaj.

 

 

VSE INFORMACIJE DOBITE TUKAJ.