Novice

[IZPOLNITE ANKETO - NAJ SE VAŠ GLAS SLIŠI]

24.04.2023
[IZPOLNITE ANKETO - NAJ SE VAŠ GLAS SLIŠI]

Kdo najbolje ve, kaj manjka v (lokalnem) okolju? Vi! Čeprav kot vsako društvo/zasebni zavod ali ustanova delujete na svojem področju, kulturnem, športnem, socialnovarstvenem idr., imate zagotovo še nemalo zamisli, kako bi lahko delali še bolje in kako bi lahko sleherna lokalna skupnost napredovala s storitvami in znanjem nevladnega sektorja. Zdaj imamo priložnost, da to sporočimo tudi tistim, ki med drugim odločajo o vsebini (nevladniških) razpisov!  

 

Ministrstvo za javno upravo in Javna agencija za raziskovalno dejavnost s projektom "Potencial nevladnih organizacij v Sloveniji za naslavljanje potreb lokalnih skupnosti" želita ugotoviti, katere storitve lahko nevladne organizacije še opravljamo in kakšno podporo pri tem potrebujemo.  Priporočila omenjene raziskave bodo ministrstvu pomagala pri programiranju prihodnjih razpisov in tudi pri pripravi Strategije razvoja nevladnih organizacij za obdobje 2024-2028.

 

 Dobro je, da pri tem razpolagajo tudi z mnenjem nevladnikov in nevladnic samih. Zato vabljeni, da izpolnite anketo, ki vam bo vzela približno 30 minut:
 https://1ka.arnes.si/PotencialNVO


Hvala! Tudi za vse delitve med ostale nevladniške kolege in kolegice.  

 

p.s.1: Da bo šlo še hitreje, priporočamo, da si pred izpolnjevanjem pripravite finančne podatke vaše organizacije za leto 2022. Za čim boljša priporočila je namreč zelo pomembno, da dobimo čim več odgovorov različnih društev/zasebnih zavodov in ustanov. Vaše sodelovanje pri raziskavi bo lahko pomembno prispevalo k razvoju sektorja in posledično vaše dejavnosti.


p.s.2: Omenjeni projekt sicer izvajajo Univerza v Ljubljani, FDV - Fakulteta za družbene vede, v partnerstvu s Fakulteta za socialno delo, Fakulteta za upravo (uradna spletna stran) in CNVOS.