Novice

OD 1. JULIJA LAŽJE DO PODATKOV ZA OBRAČUN NADOMESTILA PLAČE

06.07.2023
OD 1. JULIJA LAŽJE DO PODATKOV ZA OBRAČUN NADOMESTILA PLAČE

S 1. julijem bo na portalu SPOT mogoče pridobiti podatke za potrebe obračuna nadomestila plače med začasno zadržanostjo delavca od dela zaradi zdravstvenih razlogov. Za dostop do podatkov potrebujete kvalificirano digitalno potrdilo.

 

Tiste nevladne organizacije, ki ste zaposlile nove delavce in ne razpolagate s podatki o osnovi za pripravo obračuna nadomestila plače, boste od 1. julija dalje do teh podatkov lahko dostopali sami, preko portala SPOT.

Pridobili boste lahko podatke za obračun nadomestila v breme delodajalca in podatke za obračun nadomestila plače v breme ZZZS. V primeru obračuna nadomestila plače v breme ZZZS bo mogoče pridobiti podatke o osnovah od 1. januarja 2022 naprej, v primeru obračuna nadomestila plače v breme delodajalca pa od 1. marca 2023 naprej. 

Do podatkov bo lahko dostopal zakoniti zastopnik organizacije (predsednik društva, direktor zavoda…), ki pa lahko za potrebe postopka za dostop pooblasti tudi drugo osebo (računovodjo, vodjo pisarne, …).

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.

 

VIR: CNVOS