Novice

Obrazi nevladnikov: Kaja Kobal, Zavod Varna pot: Varna mobilnost je povezana z varnim, zdravim načinom življenja

26.09.2023
Obrazi nevladnikov: Kaja Kobal, Zavod Varna pot: Varna mobilnost je povezana z varnim, zdravim načinom življenja

Kaja Kobal je leta 2017 še kot študentka socialne pedagogike začela sodelovati z Zavodom Varna pot. Izvajala je preventivno izobraževalne delavnice in se vključevala v celotno terensko delo. Postopoma je v zavodu dobivala dodatne vloge, hkrati pa delovala tudi na mednarodnem nivoju.

»Pridružila sem se tudi evropskemu združenju žrtev prometnih nesreč FEVR, katerega član je tudi naš zavod. Tam sem občasno pomagala pri promociji, komuniciranju s člani, organizaciji dogodkov, urejanju spletne strani. Tako sem spoznala delovanje organizacij, ki delujejo na področju varne mobilnosti in pomoči žrtvam prometnih nesreč v Sloveniji ter po Evropi.«

Od leta 2022 je Kaja Kobal pri zavodu zaposlena kot projektna vodja, za izvajanje različnih programov pa imajo veliko zunanjih sodelavcev.

V okviru programa Skupaj iz stiske, ki ga izvajata dve klinični psihologinji, nudijo individualno terapijo, skupinsko terapijo in neformalna srečanja vsem, ki pridejo k njim in prosijo za pomoč, ker jih je posledica prometne nesreče za vedno zaznamovala. V zavodu je prav tako veliko študentov, prostovoljcev in podpornikov, ki imajo osebno izkušnjo s prometno nesrečo.

 

Celoten članek si lahko preberete na tej povezavi.