Novice

POGOJ PCT OBVEZEN TUDI ZA ŠPORTNO REKREACIJO V NOTRANJIH PROSTORIH, ZA IZPOLNJEVANJE POGOJA CEPLJENOSTI PO NOVEM POTREBNA DVA ODMERKA CEPIVA ASTRAZENECA

02.09.2021
POGOJ PCT OBVEZEN TUDI ZA ŠPORTNO REKREACIJO V NOTRANJIH PROSTORIH, ZA IZPOLNJEVANJE POGOJA CEPLJENOSTI PO NOVEM POTREBNA DVA ODMERKA CEPIVA ASTRAZENECA

V soboto je začela veljati sprememba Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, ki po novem določa, da morajo vsi, ki so starejši od 15 let, za udeležbo pri športno rekreativnih dejavnostih v notranjih prostorih izpolnjevati pogoj PCT. 

 

Izpolnjevanje pogoja PCT pri športno rekreativnih dejavnostih v notranjih prostorih mora preverjati upravljalec prostorov, ki mora prav tako poskrbeti za pisno obvestilo o obveznosti izpolnjevanja pogoja PCT. To mora biti obešeno na vidnem mestu ob vhodu v prostor.

 

Po novem je pogoj cepljenosti izpolnjen šele po drugem prejetem odmerku cepiva AstraZeneca

 

Spremembe Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so začele veljati v soboto, prinašajo spremenjeni sistem izpolnjevanja pogoja PCT.

 

Po novem bodo za cepljene šteli tisti, ki bodo cepljeni z obema odmerkoma cepiva AstraZeneca (do zdaj je zadostoval le en odmerek in pretečenih 21 dni po prejemu prvega odmerka). Tisti, ki so cepljeni le z enim odmerkom AstraZenece, bodo pogoj cepljenosti izpolnjevali le še do sobote, 11. septembra. Od 11. septembra dalje bosta za izpolnjevanje pogoja cepljenosti potrebna oba odmerka.

 

Prav tako Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 ne predvideva več časovnega okvirja za vzpostavitev pogoja cepljenosti od prejema zadnjega odmerka. To pomeni, da že od sobote, 28. avgusta, pogoj cepljenosti v Sloveniji velja takoj po prejemu drugega odmerka, pri cepivu Janssen, ki ga prejemniki prejmejo le v enem odmerku, pa takoj po (prvem) cepljenju.

 

 

Vir: CNVOS 2021.