Novice

POSTOPEK IZBORA DVEH DODATNIH PREDSTAVNIKOV V SVETU MINISTROV ZA SODELOVANJE Z NVO ZA PODROČJE ENERGETIKE IN TRAJNOSTNE MOBILNOSTI

12.04.2023
POSTOPEK IZBORA DVEH DODATNIH PREDSTAVNIKOV V SVETU MINISTROV ZA SODELOVANJE Z NVO ZA PODROČJE ENERGETIKE IN TRAJNOSTNE MOBILNOSTI

Zaradi reorganizacije ministrstva za okolje in prostor na CNVOS-u razpisujejo postopek izbora dveh področnih predstavnikov v Svet ministrov za sodelovanje z nevladnimi organizacijami. Rok za prijavo je petek, 14. 4. 2023, do 15.00 ure.

 

Minister za okolje, podnebje in energijo in minister za naravne vire in prostor sta se odločila, da bosta Svet NVO vodila skupaj, zato je potrebno Svet za sodelovanje z NVO pri MOPE in MNVP razširiti še s predstavnikom za področje energetike in predstavnikom za področje trajnostne mobilnosti.

 

Do sedaj v Svetu za sodelovanje z NVO že delujejo stalni predstavnik NVO za področje pravno-sistemska vprašanja s področja okolja, narave in prostora, stalni predstavnik NVO za področje podpornega okolja za NVO s področja okolja in prostora, področni predstavnik NVO za področje voda, področni predstavnik NVO za področje varstvo okolja, področni predstavnik NVO za področje biotska raznovrstnost, področni predstavnik NVO za področje zavarovana območja, področni predstavnik NVO za področje urejanje prostora, področni predstavnik NVO za področje graditev, področni predstavnik NVO za področje krožno gospodarstvo, področni predstavnik NVO za področje podnebne spremembe in področni predstavnik NVO za področje stanovanj.

 

Upravičene organizacije za sodelovanje v postopku so nevladne organizacije, ki delujejo na področju energetike oziroma trajnostne mobilnosti.

 

Če nevladna organizacija deluje na obeh področjih in se želi prijaviti kot volilni upravičenec na obeh področjih, se lahko prijavi večkrat. Prav tako lahko predlaga kandidata za obe področji. NVO mora izkazati, da deluje na izbranem področju oz. področjih.

 

Kandidat ali kandidatka za predstavnika je lahko oseba, ki izkazuje izkušnje z delovanjem na področju, na katerem kandidira. Vsakega kandidata se lahko predlaga za predstavnika NVO le na enem področju. Če NVO istega kandidata prijavijo na več področjih, bomo kandidata pozvali k pojasnilu, na katerem področju želi kandidirati. Če kandidat pojasnila ne pošlje, se upošteva prva prispela kandidatura.

 

V skladu z načeli demokratičnega izbora bomo postopek izbora predstavnikov nevladnih organizacij izvedli po določilih Poslovnika postopka izbora predstavnikov nevladnih organizacij. Več informacij o postopku izborov najdete tukaj.

 

Več informacij: https://www.cnvos.si/novice/3276/postopek-izbora-dveh-dodatnih-predstavnikov-v-svetu-ministrov-za-sodelovanje-z-nvo-za-podrocje-energetike-in-trajnostne-mobilnosti/

 

VIR: CNVOS