Novice

POSTOPEK IZBORA PREDSTAVNIKOV ALI PREDSTAVNIC NEVLADNIH ORGANIZACIJ V SVET ZA VKLJUČEVANJE TUJCEV

22.08.2022
POSTOPEK IZBORA PREDSTAVNIKOV ALI PREDSTAVNIC NEVLADNIH ORGANIZACIJ V SVET ZA VKLJUČEVANJE TUJCEV

Začel se je postopek izbora enega predstavnika nevladnih organizacij in enega namestnika predstavnika v Svet za vključevanje tujcev. Rok za prijavo je četrtek, 1. 9. 2022 do 15:00.

 

CNVOS razpisuje postopek 1 (enega) predstavnika oziroma predstavnice nevladnih organizacij in 1 (enega) namestnika oziroma namestnice v Svet za vključevanje tujcev.

 

Svet za vključevanje tujcev je bil prenesen na Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov s strani Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije. Naloge sveta so:

  • - podaja mnenja in priporočila k nacionalnim programom, pomembnim za vključevanje tujcev,
  • - podaja mnenja in priporočila ter sodeluje v postopkih priprave zakonov in drugih predpisov, ki vplivajo na področje vključevanja tujcev,
  • - spremlja izvajanje integracijskih ukrepov, analizira stanje ter o tem letno poroča Vladi Republike Slovenije.

 

Upravičene organizacije za sodelovanje v postopku so tiste nevladne organizacije, ki delujejo na področju vključevanja tujcev. Kandidat ali kandidatka za predstavnika je lahko oseba, ki izkazuje izkušnje z delovanjem na področju vključevanja tujcev.

 

V skladu z načeli demokratičnega izbora bodo postopek izbora predstavnikov nevladnih organizacij izvedli po določilih Poslovnika postopka izbora predstavnikov nevladnih organizacij. Več informacij o postopku izborov najdete tukaj.

 

 

VSE INFORMACIJE DOBITE TUKAJ.