Novice

POZIV ZA SODELOVANJE V NATOVEM SVETOVALNEM ODBORU CIVILNE DRUŽBE ZA ŽENSKE, MIR IN VARNOST

28.06.2023
POZIV ZA SODELOVANJE V NATOVEM SVETOVALNEM ODBORU CIVILNE DRUŽBE ZA ŽENSKE, MIR IN VARNOST

Strokovnjaki iz civilne družbe na področju Agende za ženske, mir in varnost oz. iz področja integracije vidika spola na področjih miru in varnosti ste vabljeni k sodelovanju v posebnem Natovem delovnem telesu CSAP. Prijave z življenjepisom v angleškem jeziku je treba posredovati najkasneje do četrtka, 29.6.2023, na naslov gp.mzez@gov.si in zcp.mzz@gov.si .

 

CSAP je bil oblikovan leta 2016 za spodbujanje civilne družbe k tesnejšemu sodelovanju na področju žensk, miru in varnosti. Deluje kot forum za redne konzultacije in dialog med civilno družbo in posebno predstavnico generalnega sekretarja NATO za ženske, mir in varnost. Za člane CSAP iz zaveznic je na voljo 32 mest, vsaka zaveznica lahko predlaga do tri kandidate. Izbor med njimi bo opravila posebna predstavnica generalnega sekretarja NATO za ženske, mir in varnost.

 

Člani CSAP delujejo v osebnem svojstvu in na prostovoljni osnovi. Mandat traja 3 leta in se lahko podaljša. CSAP ima predvideno eno zasedanje na leto, ostalo delo poteka preko konferenčnih klicev. Stroške udeležbe in sodelovanja članov na letnem zasedanju krije NATO.
 

Več informacij najdete v priloženem dokumentu. 



naloge pristojnosti kriteriji članstva CSAP.pdf

 

VIR: CNVOS