Novice

Prijava za koordinatorja vlagateljev iz energetsko revnih gospodinjstev

12.10.2023
Prijava za koordinatorja vlagateljev iz energetsko revnih gospodinjstev

Želite postati koordinator vlagateljem iz energetsko revnih gospodinjstev, ki se nameravajo prijaviti za nepovratna financna sredstva za prenovo njihovih stavb, in za to prejeti placilo?

Eko sklad vabi vse nevladne organizacije, zavode, samostojne podjetnike oziroma vse zainteresirane pravne osebe, ki bi zeleli nuditi pomoc vlagateljem pri oddaji vlog in izvedbi projektov, da se prijavijo na Javno povabilo k vplsu na seznam koordinatorjev za zagotavljanie podpore pri lzvajanju projektov (v nadaljevanju: povabilo).

 

Namen povabila je, da se vzpostavi seznam koordinatorjev, ki bodo nudili pomoc potencialnim vlagateljem iz energetsko revnih gospodinjstev na Javnem pozivu Nepovratne financne spodbude za zmanjsevanje energetske revscine (Javni poziv ZER). Vlagatelji, ki bodo izpolnjevali pogoje navedenega poziva, bodo pridobili spodbudo za investicije v energetsko prenovo svojih stavb. Povzetek Javnega poziva ZER je objavljen v najavi Javnega poziva na spletni strani Eko sklada.

 

Prijavitelji bodo ob izpolnjevanju pogojev uvrsceni na seznam koordinatorjev, ki bo objavljen na spletni strani Eko sklada. Obseg in predvidene aktivnosti koordinatorja so podrobneje navedene v povabilu.

Za izbrane koordinatorje bo Eko sklad izvedel informativne delavnice, na katerih bo predstavljen nacin zagotavljanja podpornih aktivnosti vlagateljem ter jih seznanil s pogoji in zahtevami Javnega poziva ZER.

 

Na povabilo za koordinatorje se lahko prijavijo pravne osebe, samostojni podjetniki posamezniki in druge fizicne osebe, ki opravljajo registrirane dejavnosti in izpolnjujejo naslednje pogoje:

  1. imajo najmanj eno leto prakticnih izkusenj s podrocja invalidskega, socialnega in zdravstvenega varstva ali s podrocja zmanjsevanja energetske revscine,
  2. zagotavljajo tehnicne in organizacijske pogoje (prevozno sredstvo, racunalnik, internetno povezavo, moznost uporabe opticnega citalnika, telefon ipd.).

 

Pravna oseba, ki se bo odzvala na povabilo, mora imeti vsaj enega zaposlenega, ki izpolnjuje zgoraj navedene pogoje.

Koordinatorji bodo za svoje delo prejeli placilo v visini urne postavke 30 EUR, skladno z obsegom aktivnosti, dolocenim v povabilu.

Rok za prijavo je do zapolnitve mest oz. objave obvestila o zakljucku na spletni strani Eko sklada.

Prijavni obrazec na povabilo se skupaj z zahtevanimi prilogami odda v elektronski obliki na gp@ekosklad.si.

Vse dodatne informacije o izvedbi postopka in vsebini povabila so na voljo pri Tesi Januska a e­ naslovu: tjanuska@ekosklad.si.

 

 

Vir: Ekosklad