Novice

S ponosom vam predstavljamo kar dve posebni izdaji revije našega regionalnega stičišča NOVUS!

01.06.2021
S ponosom vam predstavljamo kar dve posebni izdaji revije našega regionalnega stičišča NOVUS!

V prejšnji številki smo poleg društev posebno mesto posvetili našim najstarejšim. Našim e-seniorjem! Seniorjem, ki bodo z našo pomočjo in njihovo železno voljo (res jim vsa čast, kako so zagnani) dohiteli naše »tamlade mulce« v e-svetu. Naše delavnice so vedno polne smeha na račun zgodb, ki bi jih kratko malo lahko poimenovali »Ko babica pametuje o uporabnosti Excela«. No tokratna številka ne bo namenja našim – sedaj že močno podkovanim – dedkom in babicam, in tudi društvom ne. Tokratno številko posvečamo tistim, ki društva podpiramo, jih krepimo, zagovarjamo pred financerji ali pa jih tega (na)učimo. To smo regionalna stičišča nevladnih organizacij.

 

Tako je, tokratni številki namenjamo regionalnim stičiščem, saj želimo, da jih spoznate tako vi, drage nevladne organizacije, kot tudi vi, spoštovani financerji, donatorji in odločevalci, ki nam omogočate, da lahko delamo dobro za boljši jutri.

 

Ste vedeli, da je v Sloveniji dvanajst regionalnih stičišč, in da vsak skrbimo za nevladne organizacije v svoji regiji? Ste vedeli, da smo se v letu 2020 regionalna stičišča Slovenije združila v mrežo in ustvarila svojo blagovno znamko?

 

Če ste odgovorili z "DA" - super! - to pomeni, da ste morda že bili v stiku z nami in veste, da je naše poslanstvo razvoj nevladnega sektorja. In kako bolj učinkovito to storiti kot s povezovanjem! Ker je bolj povezan nevladni sektor močnejši nevladni sektor. Ker povezovanje prinaša večjo prodornost, stabilnost, učinkovitost in prenos znanja, če omenimo zgolj nekaj prednosti. 

 

Če ste na vprašanje odgovorili z "NE" - nikar ne čakajte niti minute več. Pred vami sta dve super reviji, prelistajte jih, in spoznali boste 12 regionalnih stičišč, ki razumemo, da nevladni sektor že od nekdaj velja za šibkejšega, počasnejšega in organizacijsko slabše podkovanega v primerjavi z gospodarskim, a hkrati verjamemo, da imajo NVO ogromno še ne izkoriščenega potenciala, s katerim bi lahko postale jedro vsake lokalne/regionalne/nacionalne skupnosti, saj so se zmožne hitro, jasno in glasno odzvati na družbene probleme in potrebe ter s tem pomembno prispevati k družbeni koherentnosti, solidarnosti in blaginji.

 

Prisrčno vabljeni k branju!

 

Publikacija št. 12 - POSEBNA IZDAJA (V njej boste spoznali delovanje Mreže regionalnih stičišč in vseh dvanajstih stičišč po Sloveniji).

 

Publikacija - POSEBNA IZDAJA (V njej boste spoznali dobre zgodbe, ki smo jih regionalna stičišča nanizala v svojem obstoju).