Novice

SI-CERT OPOZARJA: NE POZABITE NA IZDELAVO VARNOSTNIH KOPIJ

10.04.2024
SI-CERT OPOZARJA: NE POZABITE NA IZDELAVO VARNOSTNIH KOPIJ

Hekerski napadi so v današnjem času vse pogostejši. Z vdorom napadalcev v vaše uporabniške račune lahko, če imate dokumente shranjene zgolj na enem mestu, hitro ostanete brez vseh shranjenih dokumentov. Za vsako organizacijo je zato zelo pomembno, da poleg preventivnih ukrepov zagotovi tudi izdelavo varnostnih kopij za primer, če postane tarča kibernetskega napada. Pomembne dokumente zato vedno kopirajte na zunanji disk oziroma USB ključ.

Če ima vaša organizacija spletno stran, ki gostuje na določeni platformi (na primer Google Cloud, Neoserv), je pomembno tudi, da razpolagate z varnostno kopijo tega spletnega mesta.

V primeru da se za dostop v uporabniški račun zahteva dvofaktorska avtentifikacija (na primer ob vpisu v Google uporabniški račun prejmete sporočilo na svoj pametni telefon, na katerem potrdite, da se želite vpisati), SI-CERT priporoča, da si naredite kopijo nadomestnih ali obnovitvenih kod, ki si jih natisnete in shranite na varno mesto. Če vam telefon ukradejo, sicer lahko izgubite dostop do računa.

 

 

Vir: CNVOS