Novice

#VALENTINVO <3: NAJ SE SLIŠI, NAJ SE VE, ZA KAJ NEVLADNIKOM GORI SRCE!

30.01.2024
#VALENTINVO <3: NAJ SE SLIŠI, NAJ SE VE, ZA KAJ NEVLADNIKOM GORI SRCE!

Oni so CNVOS in zaljubljeni so v nevladne organizacije, nevladne organizacije pa ste zaljubljene v boj za dobro stvar. Večinoma gre za ljubezen, ki se je rodila iz navdušenja, izgube, nuje ali pa kar naključja.

Predragi nevladniki,

v tednu valentinovega komaj čakajo, da objavijo vaše zgodbe o ljubezni do ideje, iz katere je zrasla vaša nevladna organizacija ali zakaj ste se zaljubili in pridružili prav svoji NVO.

K(ak)o te najde nevladniška ljubezen ali ti najdeš njo?

Povejte jim, kje in kako je preskočila iskrica. Konkretno:

  • Kateri dogodek in kakšen občutek je rodil idejo o vaši nevladniški organizaciji ali željo, da se pridružite konkretni NVO?
  • Zakaj ta ljubezen še kar traja?

Primer: Zgodba o začetkih društva Morigenos

Tako dr. Tilen Genov kot Polona Kotnjek sta ljubezen do narave, morja in konkretno do kitov in delfinov začutila že v otroštvu. Tilen je med obiski sorodnikov na Lošinju spoznal italijanske raziskovalce, ki so prvi na Jadranu začeli preučevati delfine. In tako je zanimanje rastlo. Takrat so pri reviji PIL Tilna, kot navdušenca nad kiti in delfini, povabili v rubriko Superpilovc, kjer ga je opazila Polona. Tudi sama je namreč veliko časa preživela v knjižnici in brskala po enciklopedijah za informacijami o morju in njenih prebivalcih. V uredništvo je posredovala svoje kontaktne podatke in nestrpno čakala, da se ji Tilen oglasi. Med poletnim počitnikovanjem je naenkrat dobila mamin klic, da je prispelo pismo, ki ima na kuverti narisanega delfina. Srce ji je poskočilo. Mama ji je nato pismo po telefonu prebrala, v njem pa jo je Tilen povabil, da se srečata na Dnevu delfinov na Lošinju. Veselje je bilo nepopisno in Polonin oče jo je hitro peljal na otok, kjer sta se dva ljubitelja delfinov prvič spoznala. Navdušenje nad temi skrivnostnimi prebivalci morja je Tilna tako prevzelo, da je leto kasneje v 2001 kot mladoletnik ustanovil društvo Morigenos. Že čez leto dni so v slovenskem morju pričeli s prvimi terenskimi izhodi in Polona se je pridružila ekipi Morigenos. Takrat so se začele tudi neštete poti na štop ter z vlakom na slovensko obalo. Po skoraj dvaindvajsetih letih njuni srci še zmeraj gorita za morske sesalce in v tem času sta s svojim navdušenjem okužila še številne druge sodelavce, prostovoljce, študente, ribiče in premnoge Slovence, ki zdaj vemo, da ima tudi slovensko morje svoje delfine.

Najkasneje do 7. februarja jim na pr@cnvos.si pošljite svojo kratko zgodbo ljubezni do vaše nevladne organizacije (do največ 1.500 znakov brez presledkov), ki jo bodo objavili v tednu med 12. in 18. februarjem.

Hkrati vas POZIVAJO, da 14. februarja na svojih družbenih omrežjih s ključnikom #valetiNVO tudi sami objavite svojo zgodbo in jo opremite s svojo fotografijo ali našo grafiko, ki so jo pripravili za #valentiNVO. Vseh zgodb namreč na našem profilu ne bomo uspeli objaviti – držali se bodo pravila, kdor prvi pride prvi melje. Svoje sledilce pa POVABITE, da v komentar napišejo še svoje lepe izkušnje povezane z vašo organizacijo.

Naj se sliši, naj se ve, za kaj nevladnikom gori srce!

 

Vir: CNVOS