Novice

zaNVO - Vabilo k sodelovanju pri pripravi smernic za sodelovanje z nevladnimi organizacijami

15.11.2022
zaNVO - Vabilo k sodelovanju pri pripravi smernic za sodelovanje z nevladnimi organizacijami

Ministrstvo za javno upravo je z namenom tvornega sodelovanja z nevladnimi organizacijami pripravilo predlog Smernic za sodelovanje Vlade Republike Slovenije z nevladnimi organizacijami. Zainteresirano javnost vabijo k sodelovanju.

 

Nevladne in prostovoljske organizacije so eden ključnih gradnikov civilne družbe, prispevajo k uresničevanju načel pluralnosti in demokracije v družbi. So pomemben partner in sogovornik pri načrtovanju politik, zakonodajnih in strateških dokumentov.

 

Predlog Smernic za sodelovanje Vlade Republike Slovenije z nevladnimi organizacijami predstavlja jasno zavezo vlade za krepitev dialoga z nevladnimi organizacijami pri načrtovanju, izvajanju in vrednotenju javnih politik. Smernice opredeljujejo načine sodelovanja resornih ministrstev in vladnih služb z nevladnimi organizacijami, obravnavajo izbor predstavnikov nevladnih organizacij v vladnih telesih in opisujejo postopke za pridobitev statusa nevladne organizacije v javnem interesu.

 

Vabijo zainteresirano javnost k posredovanju predlogov, najpozneje do ponedeljka, 12. decembra 2022 na elektronski naslov: gp.mju@gov.si

 

VIR: MJU