Novice

Vabilo na konferenco o digitalni suverenosti DISCO Slovenia

24.08.2023
Vabilo na konferenco o digitalni suverenosti DISCO Slovenia

Dogodek s podnaslovom “Civilna družba na novo osmišlja tehnološki napredek” se bo osredotočil na vlogo aktivnega državljanstva v prizadevanjih za digitalno suverenost skozi tri vsebinske poudarke: pravnega, inženirskega in aktivističnega. S pomočjo teh bomo raziskovali pristope in strategije, ki nas bodo opolnomočile na poti do digitalne suverenosti.

 

Na spletnem mestu so že odprli registracije, tam pa je mogoče najti tudi podrobnosti, kot so informacije o potrjenih govorkah in govorcih ter programu, ki jih bodo sicer redno posodabljali. Odprli so tudi prijave za govorce_ke, saj bi želeli izpostaviti zanimive projekte s področja digitalne suverenosti, ki jih še ne poznamo.

 

Udeleženci_ke iz Slovenije so upravičeni tudi do prijave za eno od 36 štipendij, ki jih podeljujejo v okviru programa mreže veleposlaništev Kraljevine Nizozemske. Več informacij o štipendiji, ki krije stroške udeležbe na konferenci in nastanitve, je mogoče najti na njihovem spletnem mestu.

 

Ker gre za prvo mednarodno konferenco, bi bili veseli vsakršne pomoči pri širjenju dobre besede, tako s posredovanjem vabila v priponki organizacijam, ki so članice vaše mreže, kot tudi z deljenjem katere od naših objav na družbenih omrežjih.

 

Upajo, da se srečamo oktobra, saj menijo, da bodo predavanja, okrogle mize in delavnice, ki jih organizirajo, za vas zelo relevantni. Če imate glede konference kakršna koli vprašanja, pa so z veseljem na voljo.

 

Se vidimo na DISCO plesišču!

 

Vir: Danes je nov dan, Inštitut za druga vprašanja